Közgép Zrt. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Gábor   
2011. március 17. csütörtök, 10:43

 A KÖZGÉP Zrt. első elődje közvetlenül az I. világháborút követően, 1921-ben alakult meg. Feladata a megyei Államépítészeti Hivatalok irányítása alatt üzemelő útépítő és fenntartó eszközök javítási munkáinak elvégzése volt.
A II. világháború után a megrongálódott hídállomány helyreállítására 1945-ben létrejött az Állami Hídfenntartási Telep a Közlekedési és Postaügyi Minisztérium Hídosztály felügyelete alatt. Nem sokkal ezután a Minisztérium 1951-ben megalapította az útépítési feladatok ellátására a Közúti Gépellátó Vállalatot, amelybe beolvasztották a Királyi Állami Útjavító Műhelyt.
1994-ben alakult a cég részvénytársasággá a Közgép-Unió Gép- és Fémszerkezetgyártó Rt. néven, mely 2004-ben - tekintettel a hagyományokra - Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.-re változott.
2004-ben a cég tevékenységi köre is az acélszerkezeti gyártás és szerelések mellett kibővült az út- és autópálya kivitelezésekkel, mélyépítéssel, környezetvédelmi beruházásokkal, magasépítéssel. Az infrastrukturális és a környezetvédelmi beruházások területén is jelentős referenciákat tudunk felmutatni, s a vasúti közlekedéshez kapcsolódó fejlesztésekben is szerepet vállalunk. Társaságunk megőrizte azt a képességét, hogy a beruházási piacokon komplex szolgáltatásokat kínál.